Om meg

Hei og velkommen hit!

Jeg heter Catrine og dette er min blogg. 

Jeg satte meg på skolebenken i 2019 for å utdanne meg til Reiselivskoordinator ved Treider fagskoler. (Nå NKI nettstudier)

Vi skulle ut i praksis 16. mars 2020 og deretter så jeg for meg drømmejobben et sted der jeg kunne planlegge reiser for folk. Sånn ble det ikke!

Jeg ville derfor gjøre noe med reiselysten og mitt ønske om å inspirere mennesker til å oppleve nye ting og dermed ble denne bloggen født.

Fokus på Frankrike

Jeg er frankofil og vil derfor skrive mye om Frankrike. Jeg vil konsentrere meg mest om det sørvestlige hjørnet av Frankrike, som er det jeg kjenner best. Vi har reist en god del i Europa og jeg gleder meg til å utforske både kjente og ukjente steder når vi endelig kan reise igjen.

Det blir med andre ord ikke her du finner de mest eksotisk reisene til fjerne himmelstrøk, selv om jeg kanskje skriver litt om noen tidligere ferieturer også.

I 2018 var vi så heldige at vi kunne skaffe oss et feriehus i Frankrike, noe jeg har drømt om i mange år. Jeg skriver derfor også en del om det vi opplever i nærmiljøet av huset vårt i departementet Aude som ligger i Languedoc-området. Nå tilhører det regionen Occitanie.

Historiske tilbakeblikk

Det er utfordrende å skrive om reiser i etterkant, når reisene ikke ble foretatt i blogg-øyemed. Bildene ble ikke tatt for å kunne vises fram på internett og vi gikk ikke systematisk til verks for å undersøke alt stedene vi besøkte hadde å by på.

Restaurantene vi besøkte for 5 år siden, er kanskje ikke åpne nå og kanskje ikke drevet av de samme eierne. Således blir det ikke inngående reiseguider jeg presenterer, men øyeblikk fra reiser vi har foretatt oss de siste årene. 

Jeg håper du har lyst til å være med meg på både tidlige og forhåpentlig kommende reiser. Jeg satser på at bloggen vil overleve når jeg får meg jobb. Så vil tiden vise om det blir i reiselivsbransjen eller noe annet.

Vi får bare krysse fingrene for at verden kommer litt mer på rett kjøl etter hvert.

I mellomtiden håper jeg du vil kose deg med bloggen. Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også.

Velkommen til meg!
Jeg håper du vil finne noe du liker!

Hilsen Catrine


Short resume about me in English

Hi!

My name is Catrine.

I left the IT-business after 15 years and did a one year course in travel and tourisme. I was about to start my new career in june 2020, but as everybody know, that did not work out as planned.

In an attempt to stay “connected” with the travel business and to have something to show my future employers, I decided to start a travel blog.

Since I cannot travel, I will have to rely on my archive of pictures.

I am francofile and I fulfilled a lifelong dream of aquiring a house in France in 2018. My blog will be mostly about France and Europe, since that is the area I want to specialise in. This will not be the place where you find the most exotic travels, but I hope to be a go to place for France and all things French eventually!

I long to explore the known and for me still unknown parts of Europe as we are allowed to travel again.

The blog posts will get an english resume as time goes by.

Welcome to my blog. I hope you will find it interesting!

You can follow me on Instagram and Facebook too.

Kind regards, Catrine