G-YX6P6H2JM6
Matera i Puglia
Italia

Matera! En utypisk italiensk by?

Matera er en veldig utypisk italiensk by. I alle fall for oss som kjenner litt til Toscana. Der ligger alle byene oppe på fjelltopper og høyder. Matera er motsatt. Den ligger ned i det som så ut som et krater!

Matera i Puglia

Canyon-by

Som jeg skrev om i blogginnlegget om Alberobello, var jeg ganske overrasket da jeg oppdaget en så unik by i et land jeg trodde jeg hadde «kontroll» på. Og overraskelsen var ikke noe mindre da jeg oppdaget en annen by like i nærheten, som var minst like fantastisk!

Matera i Puglia

Det vil si selve Matera ligger oppe på slettene, mens gamlebyen Sassi ligger i en canyon. Dalen er gravd ut av elva Gravina. Gamlebyen står også på Unescos verdensarvliste.

Matera i Puglia

Unikt hotell

I motsetning til i Alberobello, gikk jeg for det unike hotellet i Matera. Vi bodde på Hotel Sassi som ligger nede i dalsiden. Hotellet er bygd inn i fjellsiden og man får litt Karius og Baktus-følelse, faktisk!

Hotel Sassi i Matera
Hotel Sassi i Matera. Hotellet er bygget inn i fjellveggen.

Hotellrommet lå inne i en «grotte», men med vindu og utsikt over dalen. Frokosten ble inntatt på terrassen rett utenfor døra i morgensolen. Den ultimate feriefølelsen!

Frokost i solen utenfor Hotel Sassi i Matera

Bygd inn i dalsiden

Hotellene og husene her er bygd i fjellsidene eller på terrasser og det er vanskelig med bilkjøring. Det går en vei ned i dalen, som vi forsøkte å kjøre for å finne hotellet. Det måtte vi bare gi opp, for der var det ikke parkering.

Matera

Vi kjørte opp igjen og ut i «nybyen» og fant en parkeringsplass der. Så var det bare å ta bena fatt. Og trapper er det nok av!

Jeg gikk nok rundt med hakeslepp hele dagen vi var der. Jeg liker jo gammal stein og gamle bygninger, og her var det virkelig flust opp. Utrolige hus og bygninger hvor enn vi gikk.

Matera

Utrolig morsomt å «oppdage» et sånt sted, selv om det selvsagt har vært godt kjent for mange folk i lang tid!

Matera

Ny oppdagelse

I en verden der alt er fotografert og filmet og man har en følelse av å vite hva man går til uansett hvor man drar, var det utrolig morsomt å nesten ramle over noe så unikt som jeg føler at Matera er!

Jeg er utrolig glad for at det finnes muligheter for å finne steder man ikke føler man kjenner inngående før man kommer dit.

Matera

Det er jo litt av moroa med å kjøre rundt et sted, man finner små byer man bare stopper i fordi den ligger på veien. Så selv om jeg er enormt glad i å planlegge og finne disse «skjulte» perlene, er det morsomt å bare ramle over ting også. Og det gjorde vi flere ganger på denne turen!

Matera by night

English – Matera!

On our tour of Puglia or Apulia, I was looking for unique places to visit. As I showed in the previous post about Alberobello, I did not know about this place until I started googling the region.

Same for Matera. I had not heard about it. Which says a lot about me, claiming to know a bit about the must see visits in Western Europe…. Shame on me!

Anyway. I had booked a hotel more or less built into the hillside, to get the whole Sassi experience. It was magic!

In awe!

We drove down to the “bottom” on a scorching hot day, only to find that there was no way to park or to get to the hotel by car. So we had to park in the modern town and walk down to the hotel. The hotel was built into the mountain as the rest of the town. I can really recommend Hotel Sassi.

I was totally in awe about this place the whole time we were there, as I’m a fan of “old stone”. Took plenty of pictures, enjoyed the scenery and the pretty houses and the whole mood of the place.

We found a good restaurant as well (of course!). And had a wonderful time exploring the streets and the stairs and the whole vibe!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *