G-YX6P6H2JM6
The Night Circus i matform på Könyv Bar & Restaurant i Budapest
Europa,  Mat

En litterær matopplevelse!

Scroll down for a summary in English.

Har du spist en bok før? Hvis du er glad i å lese og glad i god mat, anbefaler jeg en tur til Budapest og Könyv bar og restaurant. Restaurantens meny er inspirert av bøker. De lar seg inspirere av en ny bok annenhver uke!

Jeg har sjelden gledet meg mer til et restaurantbesøk! Boka var ulikt noe jeg har lest før, så jeg var utrolig spent på hvordan de skulle oversette den til et gourmetmåltid.

Jeg er både glad i å lese og ikke minst glad i god mat, så jeg var veldig fornøyd da jeg fant restauranten. Og heldigvis fikk jeg med meg kollegene mine også, da vi skulle til Budapest på jobbtur.

Det varierer veldig hva slags bøker de lar seg inspirere av. Alt fra Harry Potter til Ole Brumm. Noen kjente, andre mindre kjente.

Nattlig sirkus

Da vi skulle dit, kontaktet jeg dem for å reservere bord og for å høre hvilken bok som skulle stå på menyen. Jeg fikk beskjed om at det var Erin Morgensterns bok «The night circus». En for meg helt ukjent bok.

Men den ble selvsagt sporenstreks kjøpt og lastet inn på Kindle’en min. Boka var utrolig spennende og fascinerende og ikke minst veldig ulikt noe jeg har lest før. Den kan anbefales! Jeg  gledet meg derfor enormt til restaurantbesøket.

Den første retten var inspirert av beskrivelsen av de svarte og hvite teltene til sirkuset.

Spektakulær andrerett

Rett nummer to var kanskje den mest spektakulære.

I boka snakkes det mye om et bål som brenner med helt hvite flammer. Vi fikk servert en bolle med det som så ut som restene av et utbrent bål.

Så kom kelneren med en liten mugge og helte på noe brennbart som som ble satt fyr på!

Deretter ble bålet slukket med en hvit suppe! Dette er sirkus og matkunst på høyt nivå spør du meg!

Simsalabim og hokuspokus

Hovedretten var gjemt under en flosshatt, som seg hør og bør for en sirkusrett med tryllekunstnere og magikere som hovedingredienser!

Hva skjuler seg under flosshatten?

Og ut av hatten dukket det opp enten due eller kanin!

I tillegg til å ha et veldig kult konsept, er de kjent for å levere god mat også!

Dessert

Anbefales!

Er du glad i å lese og er ute etter noe litt spesielt, anbefaler jeg absolutt et besøk hos Könyv hvis du er i Budapest. Aller best opplevelse får du nok hvis du har forberedt deg og lest boka du skal spise!

At vi er glade i mat, kan du lese mer om, enten du vil lese om lunsjen vår hos Paul Bocuse i Lyon, oppholdet hos Georges Blanc i Vonnas eller Le Grand Cap som ligger i Leucate, like ved huset vårt i Frankrike.

Et hjerte fra Budapest

A literary food experience

I am very fond of reading and also quite fond of good food. I was very happy when I came across the Könyv bar og restaurant in Budapest.

They base their menu around a book and every fortnight there is a new book and a new menu.

I was told that the book we were going to eat, was Erin Morgenstern, The Night Circus. I ordered the book and enjoyed it immensly as it was quite different to other books I usually read.

The food

The food at the Restaurant was great as well, but this is both food and theater combined.

The first course was inspired by the black and white tents from the circus.

The second course was the most impressive from a “circus” point of view. It was inspired by the white flame that burns in the circus.

We were served a bowl of what looked like the remains of a fire. Then the server poured in a liquid which he then set on fire! And then the fire was put out by a white soup! I thought that was extremely impressive!

Bread and circus

This restaurant is good on it’s own as a restaurant. But if you’re interested in books and manage to read the book they are serving or have read it, I think the culinary experience will be even higher!

This restaurant proves my point that eating at good restaurants are more than food, it’s a cultural experience!


.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *