Fargerike Leucate
Languedoc,  Mat

Restauranter i Leucate Village

På en måte så er det ikke så vanskelig å finne de gode restaurantene i Leucate. Det er tross alt ikke en kjempestor by. Men for nordmenn er det ikke alltid åpenbart hvilke restauranter som er gode. Vi er gode til å skue hunden på hårene. Vi stoler ikke helt på de som ser litt slitte og unnselige ut, og velger veldig ofte restaurant utfra utseende. Og for all del, en restaurant som bruker tid på interiør og eksteriør, bruker ofte tid på mat også. Men det motsatte er ikke alltid like åpenbart!

Vindusskodder og rosebusk
Koselig bar på torget i Leucate

Det har skjedd en del på restaurant-fronten i Leucate. Noen forsvinner og nye dukker opp. Men en ting er helt sikker, vi finner alltid god mat der!

Torget i Leucate har flere restauranter

Noe av det jeg liker best ved å være på ferie i Frankrike, er lunsjene. Ingen ting slår en deilig lunsj i sommervarmen på en plass i en liten søvnig by i Frankrike. Deilig, frisk rosévin, godt brød og både forrett, hovedrett og dessert og vips! har det gått et par timer og man er deilig sløv og veldig mett!

Le 35bis

I enden av torget sentralt i byen finner vi Le 35bis. Den sto i Guide Michelin for et par år siden, men tilsynelatende ikke nå lenger. Den er minimalistisk innredet innvendig, men terrassen utenfor er like perfekt som enhver fransk restaurant-terrasse. Dette kan de! Solskjerming, grønne planter og behagelige stoler.

Restaurant le 35 Bis
På sommeren lønner det seg å reservere, eller å komme så nært 12 som mulig for å få bord.
Le 35 bis i Leucate
Alltid god mat hos 35 Bis i Leucate

Papilles et Nature

Et kort steinkast bortenfor Le 35 bis, også på torget i Leucate ligger det naturlig nok flere restauranter. Papilles et Nature har et lite lokale med ca 6 bord, så det passer best på en fin dag når man kan sitte ute.

Papilles et Nature i Leucate
Blomster utenfor Papilles et Nature
God plass til langbord hos Papilles et Nature

Coté Place

På nedsiden av plassen er det nok en liten restaurant med gode salater og ellers alt man trenger for en lunsj en varm sommerdag.

Coté Place i Leucate
Place de la Republique i Leucate

Le Terracotta

Mange franske restauranter er bittesmå. Det er også Le Terracotta. Den ligger i et veikryss med bare glassvegger ut mot gata, men på en måte tilbaketrukket. Det er bare glassvegger og dører, så det føles ikke trangt og innstengt selv om lokalet er lite.

Terracotta
Terracotta har selvsagt terracotta-fargede vegger.

Stilig innredet med en litt industriell stil. Nydelig mat og mange vegatar-retter da vi var der, spesielt blant forrettene.

Interør hos Terracotta
Forretter hos Terracotta

Le Quatre Vents

Le Quatre Vents het før Le jardin des Filoches. Der har det skjedd et generasjonsskifte og «gamle Filoche» har overlatt restauranten til en datter tror jeg. Utrolig koselig bakgår innenfor rosa murer med masse grønt. Huset er rosarødt med hvite og lysegrønne detaljer og det er bare så idyllisk at du nesten ikke tror det. Når maten også er helt i toppsjiktet, er det bare å besøke dem igjen og igjen. Den egner seg like godt til lunsj som til middag.

Le quatre vents i Leucate
Le Quatre Vents i Leucate village

La Closerie

Vi gikk lenge og så på den stengte døra på restauranten rett over gata for der Terracotta nå ligger. Det så ut til å ha vært en restaurant før og vi lurte på om det ville dukke opp en ny en der. Og det ville det jammen! En fantastisk bakgård og kjøtt grillet over åpen ild. Et sted vi alltid vil innom.

Bakgården er full av bord, delvis under tak. Det henger lysgirlandere rundt omkring og trær og busker laget en utrolig koselig stemning. Akkurat det vi nordmenn forbinder med deilige sommerkvelder under åpen himmel i sydligere strøk.

La Closerie i Leucate
La Closerie

Vi så rett inn på den enorme grillen på kjøkkenet der vi etter hvert skjønte at de grillet enorme kjøttstykker! Dette var virkelig himmelen for de kjøttglade. Inne i selve restauranten var det også passende eklektisk og stilig. Dette har blitt en av favorittene våre.

La Côte Révée

Ikke helt i “landsbyen”, men nede ved stranda i Leucate Plage. Her føler man seg litt satt tilbake til det glade 20-tallet med en bygning i litt art deco-stil, tilbakelente solstoler og deilig, fersk sjømat. Når solen skinner, er dette et perfekt sted å nyte for eksempel blåskjell. Inne har det også blitt veldig stilig etter hvert. Menyen bestemmes blant annet av en tidligere stjernekokk.

La Cote revee sett fra stranda
Inne på La Cote Revee i Leucate
Terrassen på La Cote Revee

Takeaway og annet

Det er andre spisesteder i Leucate også. Flere pizzeriaer og takeaway-steder. Det er også en te-salong/bokhandel, men den har vi ikke testet.

Salon de The i Leucate
Cap Sud
Cap Sud har pizza og burgere og litt lettere mat, både til å spise der og til å ta med hjem.

Le Grand Cap

Leucate har også en restaurant med en stjerne i Michelin-guiden. Det er Le Grand Cap, som er flaggskiet i området. Den har fått en helt egen artikkel hos meg.

Hvis du vil vite mer om disse tre “landsbyene” som utgjør Leucate, kan du besøkte turistinformasjonen.

Her kan du lese litt mer om departementet Aude.

Hvis du likte dette, kan du følge siden min på Facebook slik at du får med deg nye innlegg.
Restaurants in Leucate Village – English

It’s not really that difficult to find the good restaurants in Leucate. It’s not a very big village. But Norwegians and tourists maybe, are often too focused on the décor rather than the food. Some French restaurateurs are more preccoupied by the food than by the interior or exterior of their restaurant. And to be honest, they have got their priorities right! But it would not hurt sometimes to take care of the surroundings either!

Restaurants in Leucate, France

But here’s a list of our favourite restaurants in Leucate Village.

If you check the Michelin guide, either the physical book which I highly recommend or the online version, you will find only one restaurant in Leucate. But it’s not in the village. Le Grand Cap is however definately worth a visit!

Le 35bis

On the main square of town we find a restaurant that previously was mentioned in the Michelin Guide. Not now, maybe because they are closed for a few months of the year. This is a classical fine dining experience but they have one of the best terrasses I know. A little bit “upmarket”, but that’s fine sometimes as well!

Le 35 Bis
Le 35 bis i Leucate

Le Quatre Vents

Le Quatre Vents was previously Le jardin des Filoches. I think the daughter took over and reworked the setup a bit. Still an incredibly cosy backyard with dark red walls, light green shutters and lots of greenery. The food is perfect. We have been there several times and it works just as well for lunch as it does for dinner.

Le Quatre Vents
Le Quatre Vents i Leucate

La Closerie

A very cosy and relaxed backyard with lights and trees and tables under half roofs. Our Scandi dream of summer nights! We had a line of sight straight into the huge grill where they cooked the largest pieces of meet we had seen in a very long time! Typically French cuisine also with the focus on french and local produce. We can’t wait to be back!

La Closerie

Le Terracotta

Nice places down the street from the main square. Not in the sun, but with glassed walls so you can appreciate the weather. They had a lot of vegetarian options when we were there.

Restaurant le Terracotta in Leucate

La Côte Rêvée

Not really in the Village of Leucate, but sooo worth a visit. By the beach you can have mussels and other fresh seafood overlooking the sandy beach and the turquoise sea. Always a treat.

The terrace at La Cote Revee in Leucate plage

If you want to know more about his region, you can visit the Aude tourst information here.

Or if you want to learn about the 3 villages that make up Leucate, you can visit the tourist information.


2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *