G-YX6P6H2JM6
Languedoc

Dyrene i Afrika… i Sigean

En snau halvtime nord for huset vårt, finner vi det «afrikanske reservatet» i Sigean. Byen ligger ca 15 km sør for Narbonne.

Dyreparken ble opprettet på slutten av 60- og begynnelsen av 70-tallet for på en måte å bevare et verdifullt naturområde. Området ble vurdert verneverdig på grunn av rike forekomster av dyre- og planteliv.

Lokalpolitikere ga i 1972 tillatelse til at området kunne bli en dyrepark og den åpnet i 1974.

Naturlige områder

Dyreparken utmerker seg ved å være godt integrert i det naturlig eksisterende miljøet og dyrene går fritt på store, naturlige områder.

Parken vokser jevnt og trutt og de deltar i europeiske oppdrettsprogram. De kaller seg et «afrikansk reservat», men har dyrearter fra andre verdensdeler også, som for eksempel tibetanske bjørner. Noen av disse er der for å bevare artene.

Selv om det er umulig å vite nøyaktig hvor mange dyr de har, anslår de at de har ca 900 pattedyr, 600 reptiler og rundt 2000 fugler.

Trygt plassert i bil

Vi besøkte dyreparken i høstferien. Det var stor lykke for for både små og store.

Parken er delt opp i to ulike områder. Først kjører man en runde på et enormt område der vi ser zebraer, strutser, gnuer, nesehorn i tillegg til bjørner og løver.

Det er strenge sikkerhetsregler og beskjed om å holde oss inne i bilen og alle vinduer igjen. Og med vissheten om at det rusler løver fritt rundt, er det ikke veldig vanskelig å følge den oppfordringen.

Rusletur blant dyrene

Etter en lang rundtur der vi spottet mange dyr, parkerte vi bilen for å rusle rundt til fots. Der møter vi påfugler og andre fugler og dyr som spankulerer fritt rundt sammen med oss.

Det er også en restaurant og piknik-områder i parken slik at man kan ta lunsjen der for å få en pause. Gåturen beregnes til halvannen time i tillegg til den snaue timen vi brukte på bilturen.

Sjiraff-favoritt

Den delen av parken som er tilrettelagt for gåing, er igjen delt opp i flere områder.  Pattedyr, fugler og reptiler.

Sjiraffene var og er en stor favoritt. Man kommer veldig tett på de fantastiske dyrene og på nært hold er de om mulig enda mer imponerende.

Det er ikke nødvendigvis de mest eksotiske dyrene som gir mest glede. En flokk med flamingoer eller kosete geiter kan være like morsomt som sjimpanser eller krokodiller.

Positiv opplevelse

Alt i alt var det en positiv opplevelse. Dyr i bur kan være en selsom opplevelse og det å se isbjørner i varme strøk, er bare trist.

Her i Reserve Africaine i Sigean går dyrene fritt på veldig store områder, de tåler klimaet og det ser ut til at de har det bra. Mange av dem bryr seg ikke nevneverdig om de besøkende heller, så du er ikke garantert å få se alle dyrene på nært hold.  

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *