G-YX6P6H2JM6
Polignano a Mare
Italia

Idylliske Sør-Italia

Jeg har tidligere skrevet om de to åpenbaringene vi fikk da vi besøkte Matera og Alberobello i Sør-Italia, i regionene Puglia og Basilicata nede på hælen, eller skal vi si fotsålen, av Italia.

Vi hadde ett stopp og en overnatting før vi gikk løs på disse to perlene. Vi hadde landet i Napoli og ville utforske mest mulig når vi først kjørte tvers over landet. Og det var flere perler å finne, både ute ved kysten og inne i landet.

Scroll down for English.

Corte Altavilla i Conversano

Unikt hotell i Conversano

Jeg hadde funnet et koselig hotell i den lille byen Conversano. Den ligger typisk nok oppe på en høyde med utsikt over slettelandskapet rundt. Hotellet vårt lå i et trangt, smalt smug og vi måtte parkere på utsiden av byen og gå inn.

Utsikt fra Hotel Corte Altavilla i Conversano

Hotell Corte Altavilla er en restaurert middelalderperle med klassiske, elegante rom. Enkelt innredet, men stilfullt og pent. Noen rom går over to plan, med bjelker i taket, lave døråpninger og lave vinduer ut mot smugene utenfor. De har også en spa-avdeling med ekte hammam-følelse. Det angrer jeg nå på at vi ikke testet ut!

Men vi ville ut i sommerkvelden, spise pizza og se på EM-finale på TV. Pizza er noe av det beste jeg vet, så jeg er jo i himmelen når jeg er i Italia.

Pizza i Conversano
Pizza på terrassen hos Rampavilla.

Dagen etter skulle vi bevege oss i retning Alberobello, men hadde et par stopp på veien.

Idylliske hvitkalkede byer

Den lille hvitvaskede byen Polignano a Mare som klamrer seg til klippene som stuper i det sjøgrønne Middelhavet sto på lista.

Polignano a Mare

Sentrum er også her ganske så utilgjengelig med bil, så det var bare å følge skiltene til parkeringsplassen og håpe vi klarte å finne igjen bilen etter besøket.

Badestranden i Polignano a Mare

Det var fristende med et bad, men badeplassen så ganske full ut.

Polignano a Mare

Det var enda mer fristende å ta med kameraet inn i de trange smugene, sjekke ut koselige små butikker og kose seg med en gelato i varmen.

Polignano a Mare

Locorotondo

Locorotondo var enda mer blendende hvit enn Polignano, men med enda mer blomsterprakt og noen fargesterke bygninger innimellom. Jeg har ikke vært mye i Hellas, men fikk helt klart greske vibber fra denne byen. Og det er kanskje ikke så rart. Rett over Adriaterhavet ligger jo Hellas og grekere har innvandret og befolket det sørlige Italia siden lenge før vår tidsregning.

Locorotondo

Vi hoppet over Monopoli, men det har jeg skjønt fra Jeanette som driver bloggen Reiseperler at var dumt av oss! Hun mener Monopli er et MUST når du besøker Puglia. Og det er helt sikkert enda flere perler å oppdage i dette fantastiske landet, så det får bli neste gang.

Blomsterprak i Locorotondo

Vi skulle som nevnt videre til både Alberobello og Matera før vi skulle lande på vestkysten av Italia for å feriere sammen med venner.

Fargerikt og hvitt side om side i Locorotondo

Italia er et variert ferieland, med mange ulike fasetter, fra innsjøene i nord, til Cinque Terre og frodige Toscana, den evige stad Roma og til det litt mer fattigslige, men akk så vakre Sør-Italia.

Selv om jeg er frankofil og elsker Frankrike, kommer Italia høyt opp på lista over favorittland!

Locorotondo

Følg Catrines reiser på Facebook og Instagram for å få med deg nye innlegg.

Bla videre for å se flere bilder!
Southern Italy – English

I have previously written about the two unique places of Matera and Alberobello in provinces Apulia (Puglia) and Basilicata. We had a few other stops as well in this poor, but very pretty region of Italy.

We stayed at a wonderful hotel in Conversano, the Hotell Corte Altavilla. The town center is more or less car free. The hotel is in a narrow alley with no car access. We found a parking spot right on the outskirts of town and walked to the hotel. Each room is unique with low beams and views of the narrow streets outside. Rustic but with a classical beauty.

Conversano

I regret not using the hammam spa, but we wanted to go out in the warm summer evening, have some pizza and watch the Euro on TV.

Whitewashed towns

The next day we visited Polignan a Mare. A wonderful whitewashed town built on the cliffs that plummet into the Mediterranean sea.

Polignano a Mare
Polignano a Mare

The other gem we came across on our journey, was Locorotondo further inland. Equally white, but with flower arrangements all over the place.

Locorotondo
Locorotondo

Pretty as a picture!

Locorotondo
Colorful houses with olive trees. It does not get mor Italian than this!

And even though I’m francofile, Italy is very high on my list of favourite countries!

Locorotondo

Følg Catrines reiser på Facebook og Instagram for å få med deg nye innlegg.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *