G-YX6P6H2JM6
Castelnou
Languedoc

Castelnou

Scroll down for English

Den nye borgen

Man ser Castelnou i god tid før man kommer dit. Man runder en sving i de grønne åsene og der åpenbarer det seg en interessant formasjon mot horisonten langt borte.

Castelnou

Det første man ser, er de taggete skyteskårene som stikker opp fra tretoppene. Deretter ser man byen nedover i skråningen.

Castelnou

Trange gater

Det er jo ikke store byen og det er ganske fort gjort å vandre gjennom den. Men det er flere interessante småbutikker med kunst og håndverksbutikker.

Og som enhver fransk by med respekt for seg selv, har de minst én god restaurant! Vi har spist på restaurant l’Hostal to ganger!

Castelnou, France

Der får man klassiske franske salater med alskens godt fra fuglen, som foie gras og gésiers, altså ande- eller gåselever og krås. Det siste er kanskje ikke så kjent for nordmenn flest, men er en delikatesse i salater.

Restaurant l'Hostal i Castelnou

Slottet

Byen Castelnou har sitt navn fra slottet. Det nye slottet troner på høyden over byen og er også verdt et besøk. Store middelalderhaller lar tankene fly til riddere og ball.

Slottet eller borgen nevnes i skriftlige kilder fra 900-tallet, så det er mye historiene i veggene.

Departementet Pyrénées-Orientales hadde som mål og gjenåpne borgen i løpet av 2020. Det gjenstår å se om de har fått gjort alle arbeidene som skulle til på grunn av Corona. Vi besøkte borgen første gang vi var der, men den var stengt andre gangen.

Castelnou

Foten av Pyrenéene

Hvis vi kjører sørover fra huset vårt og deretter litt vestover, tar det ikke lang tid før landskapet blir veldig mye mer kupert. Foten av Pyrenéene er grønnkledde åser. Veier går opp og ned og slynger seg langs fjellsidene.

På toppen av mange av dem, finnes det slike små landsbyer, ruiner eller klostre. Flere av dem er katar-borger som jeg har skrevet om tidligere.

Castelnou i Pyreneene

Gammal stein

Byer som Castelnou er jo en drøm for meg som er interessert i gammal stein. Det er det flust av her! Landsbyen er også del av en samling vakre landsbyer i Frankrike, under navnet “Les plus beaux villages de France“.

Det er en del av dem, 159 nå, så helt unikt er det ikke å være blant de vakreste i landet, men det er like fullt et kvalitetstegn.

Gammal stein i Castelnou

Vi er heldige og har mange severdigheter innen en kort biltur fra huset vårt i Fitou. Castelnou er en av dem vi har vært på besøk i flere ganger.

Første gang var da vi var i området på ferie i 2007. Den andre var litt på “slump” høstferien 2019. Da husket jeg ikke at det var der vi hadde vært før vi kom dit. Det er absolutt en by vi kan ta med gjester til flere ganger. Og alle turene kan gjøres annerledes ved at man stopper på ulike andre severdigheter på veien!

Legg gjerne igjen en kommentar nederst på siden!


Castelnou – The new castle – English

We have quite a few interesting spots to visit just a short drive from our house in Fitou.

There are towns and villages and castles and ruins wherever we turn! One of the pretty villages not too far away, is the hilltop castle town of Castelnou.

Castelnou

There are narrow streets with small shops with souvenirs and arts and crafts. There is of course a nice restaurant with great views over the valley below.

And the castel at the hilltop.

The village is named one of the most beautiful villages of France.

There are plenty of hilltop villages, ruins, castles and abbeys at the foot of the Pyrenées. Many of them are worth a visit!

Castelnou
Castelnou

I would be very happy if you left a comment at the bottom of this page!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *