G-YX6P6H2JM6
Utsikt mot fjellene fra toppen av bakken i Font Romeu
Languedoc

Skikjøring i Pyreneene

Scroll down for a summary in English

Mine foreldre er glade i alpint og har vært på alpinferie i Østerrike hvert år i over 30 år! Vi var derfor spente på hva de ville si om fasilitetene da vi skulle teste ut Font Romeu i Pyreneene.

Anlegget mot byen Font Romeu
Utsikt fra toppen av anlegget ned mot Font Romeu nede i dalen.

Font Romeu er en liten by og ikke et kjempestort anlegg, men det var den korteste kjøreturen, ca 2,5 timer fra huset.

Ikke ski-in-ski-out

Vi valgte å bo på hotell i to netter slik at vi kunne få to dagers kjøring. Vi endte opp på Hotel Carlit som lå i gangavstand til gondolen som tok oss opp i anlegget. Dekoren var kanskje litt 80-talls, men ikke noe å utsette på verken rom eller frokost.

Skianlegget ligger høyere opp i lia, det er ikke noe ski in-ski out her. Selv ikke midt på vinteren. Derfor er det lurt å finne et hotell som har kort avstand til gondolen.

Font Romeu og bakkene

I mars var det ganske lite snø og vi fant fort ut at det var for varmt for ullundertøy og at snøen ble til slaps ut over dagen. Dag to ga vi oss derfor ved lunsj.

Anlegget

Fra byen går det en gondol med plass til 6 personer slik at du kommer deg opp i anlegget uten å kjøre bil. Gondolen ser mer ut som et egg og er heller ikke fra dette årtusenet! Men veldig kult.

Vi gikk fra hotellet til gondolen. Rett ved gondolen, leide vi ski og staver og satte fra oss skoene våre. Vi hadde med oss slalomstøvler hjemmefra. Turistinformasjonen holder til i gondolbygget.

Font Romeu

Anlegget i Font Romeu ligger i et område som går fra 1650 m til 2250 m over havet. Det er 23 heiser, stort sett stolheiser, men noen t-kroker er det også.  Totalt er det 15 grønne løyper, 10 blå, 7 røde og 9 svarte. Det er også snowboard-park, barnebakker, skiskole og skioppbevaring. Og det er 3 restauranter.

Det er også langrennsmuligheter og dette er mer eller mindre hjemmebanen til Martin Fourcade, skiskytteren.

Martin Fourcade har fått en skiløype oppkalt etter seg i Font Romeu

Gode fasiliteter i byen

Mamma droppet skikjøringen denne gangen, men tok gondolen opp og møtte oss til lunsj på kafeteriaen som ligger nederst i anlegget, der gondolen kommer opp. Ikke høyverdig gourmetmat, men helt greit!

Hun gikk turer og ruslet rundt i butikker og koste seg mens vi var i bakken.

Etter skituren ble det en drink i solen på en terrasse før vi gjorde oss klare til middag.

Middag i Font Romeu. Det varmet godt i solsteken!
Vi kokte nesten bort i solsteken på La Belle Epoque

Ost er fjellkost

Selv om dette er en sør-Frankrike, har de lagt seg på fransk «fjellkost» mest kjent fra Alpene, nemlig ost! I store mengder! Her er det fondu, raclette, tartiflette og diverse andre osteprodukter på menyen. Nesten over alt! Men Pyreneene er kjent for osteproduksjon, så det er en lokal vri på dette også.

Vi hadde nesten bakkene for oss selv!
Dansegulv i bakkene på “baksiden”. Snøen holdt bedre i nordvendte bakker

Det er flere alpinanlegg i Pyreneene. Ett til i nærheten av Font Romeu, kalt Les Angles. Også er det visstnok ett gedigent sammenhengende anlegg i Andorra. Og det skal vi nok teste ut en en annen gang!

Utsikt nordover fra heisen i Font Romeu

Men vi dro rett fra fjellet og snøen og ned til sjøen ved Collioure! Det er kontraster i Sør-Frankrike!


Skiing in the Pyrenees – Summary in English

Last year, we tried skiing about 2,5 hours drive from our house in Fitou. We stayed at a hotel in Font Romeu. A bit 80’s, but quite ok. We could walk from the hotel to the gondola bringing us up to the ski area. Tbat was my main concern for choosing the hotel.

The skiing area covers 1650 m to 2250 m above sea level. 23 lifts, mostly chair lifts.  In total 15 green sloopes, 10 blue, 7 red and 9 black in addition to a snowboard park, kiddies area and cross country tracks.

The snow was very wet and muchy in March and the normal Norwegian wool underwear underneath the skiing gear was too warm!

My mom did not ski this time, but went for a walk in town, checked out the stores and took the gondola up to have lunch with us at the cafeteria at the bottom of the slopes.

The dinner at night was full of cheese! It’s the typical alpine dish but apparently it’s a mountain thing! The Pyrenees are also a large cheese production area so the cheese was local.

After a couple of days of skiing, we went back to the sea, visiting Collioure and Banyuls.


One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *